Agenda

Deze agenda verwijst naar activiteiten van het Netwerk (al dan niet in samenwerking met andere partijen) en naar activiteiten die voor de leden van het Netwerk interessant zijn. Voorbeelden zijn promoties aan de WUR op het gebied van Land en Water, en bijeenkomsten van andere netwerken.

Activiteiten van het netwerk

Netwerken in de pauze van het symposium Grond voor Discussie

Netwerken in de pauze van het symposium Grond voor Discussie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitreiking MSc-Award en ALV op 2 juni 2017

Vrijdag 2 juni zal het Netwerk Land en Water zijn jaarlijkse MSc-Award uitreiken. De genomineerden zullen ieder een korte pitch geven over hun onderzoek. Aansluitend zal de jury bekend maken wie de Folkert Hellinga Award 2017 gewonnen heeft. Aansluitend is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Zoals vaker de afgelopen jaren combineren we deze prijsuitreiking met onze ALV. Die vindt voorafgaand aan de pitches plaats. De agenda is als volgt:

14.30-15.00 uur : inloop + koffie

15.00-16.00 uur : ALV

16.00-17.00 uur : Uitreiking MSc-Award met elevator pitch

17.00-19:00 uur : borrel

Alle stukken voor de ALV zijn inmiddels te downloaden van onze pagina Downloads.  De bijeenkomst vindt plaats op de Campus in Wageningen. U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Aankondiging  geplaatst op 2 mei 2017 en aangepast op 29 mei 2017.

Lunchlezingenserie “Lessons on International Cooperation”

In de komende vier weken organiseert het NLW ism met studievereniging Nitocra een driedelige lunchlezingenserie. De Engelstalige lezingen worden gegeven op de Wageningen Universiteit. Ze zijn voor iedereen toegankelijk, maar de inhoud is wel grotendeels afgestemd op studenten.

In de Wageningse studieprogramma’s van de Environmental Science Group is veel aandacht voor het grensoverschrijdende karakter van de thema’s land en water. Wat je als professional allemaal tegen kunt komen binnen internationale samenwerkingen blijft tijdens de studie wat onderbelicht. In deze serie spreken Wageningse academici over hun internationale projecten en de lessen die zij hieruit geleerd hebben. Op deze manier geven zij wij studenten en NLW-leden een blik in de praktijk van internationale samenwerking.

Professor Bas Arts van de leerstoelgroep Bos-en Natuurbeleid verzorgt de eerste lezing die plaatsvindt op 22 mei (12:15), Forum C106 Wageningen Universiteit. Meer informatie over deze serie staat op deze Facebook-pagina van het Netwerk Land en Water.

Aankondiging  geplaatst op 18 mei 2017

 

Workshop Besluiten onder invloed van klimaatverandering
In samenwerking met het Kennisnetwerk Milieu organiseert het Netwerk Land & Water één van de workshops tijdens de 2-daagse KLV-conferentie “Inspired by Uncertainty”. De workshop is op op zaterdag 24 juni en heeft als titel: Besluiten onder invloed van klimaatverandering. De hele conferentie vindt op en rond de Wageningen Campus plaats op 23 en 24 juni 2017. Meer informatie over de workshops op de zaterdagochtend is te vinden op deze pagina van het KLV.

Aankondiging  geplaatst op 2 mei 2017 en aangepast op 18 mei 2017

 

Lustrum bijeenkomst 29 november 2016

Op dinsdagavond 29 november 2016 vierden wij ons lustrum. Netwerk Land en Water bestaat 65 jaar. Feestlocatie was zaal Lumen, in gebouw 100 op Wageningen Campus.

Tijdens deze bijeenkomst stond het thema netwerken centraal maar ook wilden wij graag samen met de huidige en de toekomstige generatie land en water-professionals kijken naar de toekomst van ons domein en onze manier van netwerken. We gaven speciale aandacht aan de ontwikkeling en het behoud van land en water-kennis.

Tijdens het diner hebben enkele boegbeelden uit de sectoren in een pitch hun visie gegeven op trends binnen hun vakgebied. Ze hebben geschetst hoe de daaraan verbonden toekomstige behoefte aan land- en waterkennis schetsen. Deze boegbeelden zijn:

  • Piet Dircke (Global Leader Water Management bij adviesbureau ARCADIS),
  • Bram de Vos (Managing Director Environmental Sciences Group bij de WUR),
  • Jan Herman Meijer (directeur van Dutch School of Landscape-architecture),
  • Peter van Steensel (directeur Programma Groene Hart)
  • Klaas Groen (Afdelingshoofd Kennis & Innovatie, Rijkswaterstaat)

Zie onze pagina Lustrum2016 voor meer informatie over de bijeenkomst.

 

Aankondiging (terugblik)  gewijzigd op 2 januari 2017

ALV op vrijdag 1 juli in combinatie met film “At the edge”
Het bestuur heeft een nieuwe datum voor de uitgestelde ALV vastgesteld. De ALV zal worden gehouden op 1 juli as. Aansluitend aan de ALV zal de film “At the edge” getoond worden. Deze film gaat over de gevolgen van superstorm Sandy voor de kustregio van New Jersey (VS). De maakster van deze film, Marit Noest, zal een toelichting geven.

De ALV begint om 15.00 en de film tonen we vanaf 16.00 uur. Van 17.00 tot 18.30 is er gelegenheid tot napraten en borrelen. Aanmelding verloopt via KLV. Klik op deze link om op deze pagina van KLV te komen.

Aankondiging gewijzigd op 15 juni 2016

Jury reikt Folkert Hellinga-Award niet uit; bestuur stelt ALV uit
De jury van de Folkert Hellinga-Award heeft besloten dit jaar de prijs niet uit te reiken. Hierdoor valt een belangrijk deel van de bijeenkomst van 20 mei weg. Het bestuur heeft daarom besloten de ALV uit te stellen. Volgens het huishoudelijk reglement moet de ALV wel in het voorjaar gehouden worden. Dus zal een nieuwe datum voor de ALV zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

 

ALV en Uitreiking Folkert Hellinga-Award op 20 mei
Op vrijdagmiddag 20 mei 2016 zal de jury van de MSc-Award van het Netwerk Land en Water bekend maken wie de beste scriptie in het studiejaar 2014/2015 heeft geschreven. Zoals gebruikelijk zullen voorafgaand aan de prijsuitreiking de genomineerden hun onderzoek pitchen.  We zijn van plan het dit jaar spannender en leuker te maken dan in eerdere jaren. Binnenkort maken we hier meer bekend over. Ook houden we op deze middag onze ledenvergadering. Dit wordt dus weer een gecombineerde bijeenkomst, die plaatsvindt op de Campus in Wageningen. (Lumen 1, gebouw 100 Wageningen Campus, Droevendaalsesteeg 3a, 6708 PB Wageningen). De ALV begint om 15.00 en de uitreiking van de MSc-Award om 16.00. Voor aanmelding zie de site van KLV.

Aankondiging geplaatst op 22 februari 2016 en aangepast op 25 april 2016

Winterborrel op woensdag 27 januari 2016 bij de Grontmij
Op woensdag 27 januari 2016 organiseerde het Netwerk Land en Water zijn jaarlijkse winterborrel. Deze keer deden we dat in samenwerking met de Grontmij Nederland. We waren te gast bij haar vestiging in De Bilt. De Grontmij maakt vanaf 1 oktober 2015 onderdeel uit van het Zweedse Sweco, het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa. In de 100-jarige geschiedenis van de Grontmij is dit een belangrijke mijlpaal.

Yska de Leeuw, Afdelingshoofd Water, gaf een presentatie over de kansen en uitdagingen in het licht van de overname door SWECO: “Grontmij onderdeel van SWECO: hoe wordt invulling gegeven aan de ambitie om samen het leidende Europese ingenieurs-adviesbureau te zijn?”

Alex Hekman, Commercieel manager Water, verzorgde een presentatie over de “kansen en uitdagingen in de (internationale) watermarkt”.

We sloten de bijeenkomst af met onze netwerkborrel.

Locatie:

Grontmij Nederland B.V.
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt

 Aankondiging geplaatst op 13 januari 2016; gewijzigd op 22 februari 2016