Netwerk Land en Water (NLW) nodigt u samen met het Kennisnetwerk Milieu (KNM) graag uit om op 20 september met ons de Marker Wadden te ontdekken. Tijdens deze bijzondere middag en avond zullen we onder begeleiding van gidsen de natuurontwikkeling op deze nieuwe eilanden ervaren.

De dag begint vanaf 12:30 uur met verzamelen in de veerhaven van Enkhuizen (nabij NS-station) en daarna een welkom aan boord van zeilschip de Schuttevaer (locatie: Tussen Twee Havens # 1). Op de boot is koffie en thee te verkrijgen.

De boot vertrekt om 13:00 uur en tijdens het varen zal er een korte presentatie plaatsvinden met informatie over welke vogels u allemaal kunt zien op het hoofdeiland. Rond 15:00 uur is de aankomst op het hoofdeiland, waar de gelegenheid zich biedt om onder begeleiding van een gids een flinke wandeling te maken en daarbij verschillende vogelhutten te bezoeken.

Op het eiland is er gelegenheid om te picknicken (we kunnen niet meegebrachte lunch eten op het schip).

Om 17:00 uur vertrekken we onder zeil terug richting Enkhuizen. De scheepsbar is dan geopend (let op: slechts één drankje inbegrepen in de prijs). Om 19:00 uur arriveren we weer in Enkhuizen en is er de mogelijkheid om met uw (nieuwe) contacten gezellig te dineren in een van de vele restaurantjes nabij de haven. 

We verwachten een bijzondere tocht en hopen u aan boord te zien! Hieronder vindt u een samenvatting van het programma en de prijzen.

 

Programma

12:30 verzamelen
13:00 welkom aan boord en vertrek vanuit veerhaven Enkhuizen met de Schuttevaer
15:00 aankomst op het hoofdeiland, rondleiding met gidsen
17:00 vertrek richting veerhaven Enkhuizen
19:00 aankomst haven Enkhuizen

Locatie

De Schuttevaer ligt op het adres: Tussen Twee Havens 1, 1601 ME Enkhuizen. Voor een precieze locatie klikt u hier.
NB: de haven is heel goed per trein te bereiken én er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats bij het station.

Prijzen (inclusief entreegeld Natuurmonumenten)

Leden NLW of KNM €25,-
Niet-leden €35,-
Student-leden NLW/KNM €15,-
Student niet-leden €25,-

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link (KLV website).
Bij de aanmelding kunt u aangeven of u geïnteresseerd bent om eventueel aan te haken bij een gezamenlijk eten (niet bij de prijs inbegrepen).

Kijk ook eens op de website van Kennisnetwerk Milieu: www.kennisnetwerkmilieu.nl