Op 28 mei was het zover: de jaarlijkse uitreiking van de Folkert Hellinga MSc-Award. Dit jaar werd deze voor de award eerst online uitgereikt, waar maar liefst 35 studenten, begeleiders en professionals uit het werkveld aan hebben deelgenomen! In de aanloop naar de award maakten de genomineerden ieder een filmpje met een pitch over hun scriptie, welke te vinden zijn op onze social-media kanalen.

De drie studenten, geselecteerd uit een tal van uitzendingen van ambitieuze studenten, die mochten deelnemen aan de prijs waren:

*   Suzy Rebisz, met als onderwerp: “Exploring food forestry as a sustainable land management practice: starting at the soil” van de MSc International Land and Water Management.
*   Joran Lammers, met als onderwerp: “XXL MIX: An explorative design study into an alternative way of placing and designing XXL warehouseing in the Netherlands” van de MSc Landschapsarchitectuur.
*   Silvia Espinosa, met als onderwerp: “Assessing the exposure of the global endemic flora to climate change” van de MSc Forest and Nature Conservation.

De ceromonie werd geopend door juryvoorzitter Frank Goossensen. Vervolgend presenteerden de genomineerden vol enthousiasme over hun onderzoek. Na een vragenronde, verwoordde Frank Goossensen namens de gehele jury een doorwrochte terugkoppeling van de bevindingen op basis van de beoordelingscriteria die vooraf waren aangegeven. Ondanks dat er vol lof werd gesproken over alle drie de scripties, wees de jury Suzy Rebisz aan als winnaar! De andere twee genomineerden werden na een spannende strijd beiden gekozen als winnaar van de beste pitch en ontvingen daarbij een eervolle vermelding. Het online organiseren van de uitreiking heeft een hoop gevraagd van de deelnemers, en de jury was onder de indruk hoe goed zij dit hebben opgepakt.

Wij kijken terug op een zeer leuk en leerzaam evenement. Wij hebben enorm genoten van presentaties en interessante vraagstukken, en wensen de studenten veel succes in hun verdere carrière! Speciale dank aan de genomineerden, de jury en het publiek voor hun flexibiliteit en inzet.