Op donderdag 23 mei organiseerde het Netwerk Land & Water een inspirerend middagvullend programma. Het programma van deze dag bestond uit een lezing over natuur in de stad, pitches van excellente MSc thesisstudenten én een (netwerk)borrel. Een divers programma voor een divers publiek.

Programma:

  • Inloop (15:45)
   Ontvangst met koffie en thee.
  • Natuur in de Stad – door Carolien Wegstapel, Adviesbureau Tauw (16:00)
  • Biodiversiteit is al een tijdje een ‘hot-topic’. Ook de rol van natuur in het leveren van ecosysteemdiensten is alom bekend. Toch blijkt het lastig om onze steden betekenisvol te vergroenen. Carolien Wegstapel is adviseur bij adviesbureau Tauw en werkt aan opgaven rondom biodiversiteit, ecologisch verantwoord groenbeheer, ecosysteemdiensten en natuurverbindingen. Deze avond vertelt ze over haar rol in de opgaven van overheden op het gebied van natuur in de stad. Er zijn veel succesverhalen te delen. Ook staan we stil bij de resterende opgaven en de problemen die we samen nog moeten overwinnen om de potentie van de stad voor groen en biodiversiteit nog meer te benutten.
  • Pitches genomineerden MSc-Award (17:00)
  • Ieder jaar reikt het Netwerk Land en Water de Folkert Hellinga MSc-Award uit aan de meest toonaangevende scriptie uit de omgevingswetenschappen aan de WageningenUR. De genomineerden zijn: Nora Kooijmans, Laszlo van der Wal en Miriam de Graaff. Vandaag zullen deze drie MSc studenten hun masterthesis aan publiek én jury pitchen in de strijd om de Award. Kom luisteren, moedig deze jonge onderzoekers aan en discussieer mee.
  • Netwerkborrel (18:15)
  • Het Netwerk Land & Water is niet voor niets een netwerk. Als netwerk bestaan wij voor betekenisvolle interacties en uitwisselingen. En waar kunnen deze beter plaatsvinden dan in de informele setting van een café zoals Loburg? Leer elkaar (beter) kennen.
   Student? Spreek met alumni en vindt een stageplek, ontmoet toekomstige werkgevers kennen en laat je inspireren door carrières van alumni.
   Werkend? Spreek vakgenoten, ontdek nieuwe werkvelden, ontmoet potentiële nieuwe collega’s en leer over de nieuwste academische inzichten.
  • Einde activiteit (19:00)

Locatie:
Cafe Loburg (centrum Wageningen)
Molenstraat 6
6701 DM Wageningen

Kosten en aanmelden
De activiteit is kosteloos en ook toegankelijk voor niet-leden.
In verband met catering graag aan te melden via een mailtje naar info@netwerklandenwater.nl.