Vind jij het leuk om te netwerken en verbindingen te leggen tussen onderzoek, bedrijfsleven en (semi-)overheden? Kijk jij graag verder dan je eigen vakgebied en word je geïnspireerd door inzichten van verschillende disciplines op uitdagingen in het landelijk en stedelijk gebied? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe secretaris.

Als bestuur stimuleer je uitwisseling tussen de leden van ons netwerk (ongeveer 300 studenten en werkenden) en andere organisaties door het organiseren van studiebijeenkomsten, excursies en debatten. Jaarlijks gaat dan om circa 5-6 activiteiten en minimaal één ALV. Het bestuur vergadert ongeveer één keer per 6 weken. Lees hieronder verder over de functie en kijk op onze website voor meer informatie over ons netwerk.

Globale functie-inhoud van secretaris:

Als secretaris beantwoord je vragen per email en communiceer je bij bepaalde formele kwesties namens het bestuur. Als secretaris stel je het jaarverslag op en ben je notulist tijdens de ALV. Samen met de voorzitter stel je de agenda op van de overleggen. Binnen het bestuur wisselen we bij elk overleg van notulist zodat die taak niet altijd bij jou ligt. Ook bepalen we voor elke activiteit die we organiseren wie van ons daarvan de trekker is. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor de communicatie. Jij helpt daarbij maar voor social-media en onze website heeft iemand anders binnen ons bestuur daarvoor de rol van beheerder. Al met al is de benodigde tijd afhankelijk van de projecten meestal beperkt tot nog geen half uurtje per week. Daarbij is niet inbegrepen de overleggen (meestal in Wageningen) en deelname aan activiteiten. Het opstellen van het jaarverslag (2-3 pagina’s) kost niet heel veel tijd omdat we na elke activiteit een kort verslagje maken.

Functie-eisen voor algemeen bestuurslid:

  • Affiniteit met het groen-blauwe werkgebied
  • Hands-on mentaliteit (dit is een bestuur waar we alles zelf doen, dus niet ‘op afstand besturen’)Aanvullende functie-eisen voor de functie secretaris:
  • Niveau: mid-career: je hebt al (minimaal) 10 jaar werkervaring
  • Werkzaam binnen bedrijfsleven of overheid (buiten universiteit en onderzoek) of als zzp-er – we streven namelijk een divers samengesteld bestuur na.
  • Basiskennis van Office etc.

Wat levert het je op?
Als bestuurslid bouw je een netwerk op binnen de wereld van land en water en duurzame initiatieven. Daarnaast is het gezellig om als bestuur dingen samen te organiseren en levert het je leuke ontmoetingen en verruiming van je inzicht.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Catharien Terwisscha van Scheltinga (voorzitter) via: catharien.terwisscha@wur.nl of met Kees Kaffka (huidige secretaris): via kkaffka@casema.nl of 06-40628382

We willen de nieuwe secretaris graag vanaf maart/april inwerken, zodat er ruime overlap is. Sollicitaties daarom graag uiterlijk 4 januari.