Vrijdag 20 september 2019 zijn 66 deelnemers meegevaren op het zeilschip de Schuttevaer naar deze nieuwe natuureilanden. Het Netwerk Land en Water (NLW) had deze excursie georganiseerd samen met het Kennisnetwerk Milieu (KNM). Tijdens deze trip kregen de deelnemers een toelichting van gidsen van Natuurmonumenten over het ‘hoe-en-waarom’ van deze aangelegde eilanden.

De dag begon vanaf 12:30 uur met verzamelen in de veerhaven van Enkhuizen en een welkom aan boord. De boot kwam aan rond 15:00 uur op het hoofdeiland waarna een flinke wandeling werd gemaakt en enkele vogelhutten werden bezocht. Helaas waren de meeste vogels al richting andere oorden vertrokken, maar desalniettemin was het een prachtige beleving. Om 19:00 uur kwam het gezelschap met de boot weer in Enkhuizen terug. Tijdens de terugvaart konden diverse deelnemers helpen met zeilen hijsen en ook aan het roer staan van dit 43 meter lange voormalige vrachtschip! In Enkhuizen heeft een gezelschap van 20 deelnemers nog samen gedineerd in een van de restaurants.

Het was een bijzondere tocht en prachtig verblijf op het hoofdeiland van Marker Wadden. Informatief en genoeg gelegenheid om te netwerken.